TINEJDŽERI HEROJI: Šestorica dječaka izvukli petogodišnje dijete iz Ibra

907

Svake godine reka Ibar odnese nekoliko života. Prošle nedelje, odnosno 1. avgusta sa ovom rekom borili su se otac i sin i, nažalost, muškarac nije uspeo da se spase. Veća tragedija je izbegnuta zahvaljujući šestorici hrabrih tinejdžera.

Strahinja Savić, David Čantrak, David Dragojlović, Dimitrije Jovandarić, Bojan Draganić i Stefan Đurđević, dečaci uzrasta od 14 do 16 godina spasili su iz Ibra petogodišnjeg dečaka Ognjena.

Momci iz Kraljeva koji svako leto provode na Ibru postali su pravi heroji, iako skromno kažu da su uradili samo ono što im savest nalaže.

– Bili smo na ribničkoj strani, kad smo odjedanput ispod mosta čuli “upomoć”. Pogledali smo i videli dete sa ocem se davi. Odmah smo skočili u vodu, krenuli da plivamo ka tamo. Otac se samo jednom razdrao i potonuo, nismo ga posle ni videli, ali smo jedno vreme čuli i videli dete, onda je i dete počelo da tone, ali je ono prepametno odreagovalo, kad je tonulo podiglo je ruku, da vidimo gde je.

Tako smo i stigli do njega, uhvatili smo ga, zagrlili i izneli na obalu – ispričao je Strahinja Savić (15) za “RTV Kraljevo”.

Junaci priče žale što nisu imali vremena da spasu i dečakovog oca.

– Da smo stigli trideset sekundi ili minut ranije, možda bi i uspeli – navodi Strahinja.

On ističe da dok su oni plivali ka davljenicima, 10 do 15 ljudi je stajalo na obali i samo gledalo. Niko nije uskočio da pomogne, kaže dečak. Prema rečima Davida Čantraka (16), nijednog trenutka nije bilo straha kad su zaplivali ka davljenicima.

– Nisam strahovao da li će neko od nas da se povredi ili udavi, ne daj Bože – objašnjava David.

Blic.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.