U okviru manifestacije ORA Novi Pazar 2021. održan okrugli sto

273

„Omladinske radne akcije kao osoben modalitet društvenog aktivizma mladih – stanje I perspektive’’, tema je okruglog stola održanog prvog dana omladinske radne akcije. Ovaj događaj okupio je  istaknute akcijaše, stručne i naučne radnike, ali i mlade lidere ORA.

O značaju omladinskih radnih akcija na okruglom stolu prvog dana manifestacija ORA 2021 Novi Pazar govorio je komandant i idejni tvorac pokretanja omladinskih radnih akcija Kasim Zoranić. „Najbolji način za sticanje radne navike kod mladih su ovakve akcije“ , dodao je

O omladinskim radnim akcijama u 21.vijeku – želje, potrebe, mogućnosti i koristi govorio je poznati iskusni akcijaš i komandat iz Sarajeva Nijaz Skenderagić.

Na okruglom stolu govorili su i profesor dotkor Momčilo Talijan, koji je mladima predstavio omladinske akcije nekada i sad. O ORI Ribariće kao primeru za ugled govorio je Besar Hadžić. Na okruglom stolu predstavljen je časopis ORA Almanah, o kojem je govorio urednik Prvoslav Vučković. Prisutnima se obratio i predsednik Udruženja učesnika ORA i volontera Srbije Sreten Jovanović.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.