U Sarajevu najteža situacija u BiH, novi veliki porast zaraženih

256

U Sarajevu su zabilježeni novi slučajevi zaraze virusom SARS-CoV-2. Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra, u glavnom gradu BiH imamo 50 novih zaraženih.

“Među posljednjim testiranima imamo sedam pozitivnih iz Goražda, tri iz Viteza, dva iz Travnika, te jedan iz Busovače, Ustikoline i Donjeg Vakufa”, dodala je prof. dr. Sebija Izetbegović.

Na naše pitanje kakva je popunjenost Izolatorija na klinici na Podhrastovima, kazala je:

“Više od pola kapaciteta”.

Tokom jučerašnjeg dana ukupno su potvrđena 83 slučaja zaraze virusom COVID-19 u glavnom gradu BiH, gdje je i dalje epidemiološka situacija najteža u cijeloj Bosni i Hercegovini. Na području Kantona Sarajevo bilježi se već danima najviše pozitivnih na koronavirus.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je izvijestila o drugom zaredom rekordnom broju novozaraženih koronavirusom, s 259,848 slučaja u posljednja 24 sata.

Broj zaraženih u subotu je najviše narastao u SAD, Brazilu, Indiji i Južnoafričkoj Republici. Prošli dnevni rekord zabilježen je dan ranije kad je bilo 237,743 slučajeva. U subotu je zabilježeno 7.360 smrtnih slučajeva, što je najveći dnevni rast od maja.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.