sulejman ugljanin

Ugljanin: Podržavamo proteste građana protiv velikosrpske politike /VIDEO/

180

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin pozvao je danas sve sandžačke patriote, bez obzira na vjeru i naciju, da se priključe građanima Srbije koji su se digli protiv aktuelne vlasti.

On je na konferenciji za novinare rekao da je do građanske neposlušnosti došlo jer im je dosta lažnih obećanja, zločina i korupcije.

„Kaže se da se konac kida gdje je najtanji, a zulum kada je najveći, a ovaj zulum u Srbiji je prevršio svaku mjeru i zato mislim da će ovaj režim da padne. Vjerujem da nas čekaju lijepi dani u budućoj pravnoj državi Srbiji, zasnovanoj na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom“, rekao je Ugljanin.

On je istakao da su građani konačno odlučili da se suprostave „mostrumu koji se zove velikosrpska politika, a koji predviđa da istrijebi sve koji se sa njima ne slažu“.

„Čitavim bićem podržavamo proteste građana širom Srbije, jer narod može sve, a ovo je u skladu sa Ustavom zemlje. Ovo je u skladu sa izbornim zakonima, jer je vlast obećala jedno, a bori se za drugo“, rekao je Ugljanin.

Dodaje da se čelnici države kunu u našu djecu, a da toj istoj djeci uskraćuju prava na život, jer njih hrane poniženi roditelji, koji kao takvi ne mogu da budu psihološki zdravi.

Lider SDA Sandžaka smatra da jugoslovenska kriza ni nakon 31. godine još uvijek nije riješena, jer čelnici Srbije štite i veličaju ratne zločine i zločince.

On dodaje da velikosrpska politika koja je izvršila genocid u Bosni i Hercegovini još nije kažnjena.

„Ako se nastavi sa veličanjem ratnih zločinaca, onda se nama Bošnjacima u ovom velikosrpskom okruženju crno piše, ali i građanima Srbije koji protestuju, a preti im predsednik države. Crno se piše i Ženama u crnom, koje predstavljaju ljudsku savest, a kojima već drugi put za mesec dana napadaju službene prostorije“, tvrdi Ugljanin.

On ističe da je ključ u rukama međunarodne zajednice, Evropske unije i Amerike, koji su garanti Dejtonskog sporazuma, da li će kazniti ratne zločince i zločine i sprovesti odluke Međunarodnog suda pravde u Hagu ili neće.

Autor: Amela Bajrovic
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.