Ugovor za auto-put od Požege do Duge Poljane u 2020.

351

Srbija je izgradila veliki broj autoputeva i mnoge započela, a sledeće godine će biti potpisan i ugovor za nastavak Koridora 11 od Požege do Duge Poljane, prema granici sa Crnom Gorom, izjavio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Gostujući na Pinku u emisiji Hittvit, Vučić je govoreći o autoputevima podsjetio da se za 10 dana otvara autoput od Surčina do Obrenovca i da se na tom pravcu gradi dionica od Preljine do Požege.

“Ostaje nam još jedna dionica od nešto manje od 107 kilometara do Boljara na crnogorskoj granici. Tu ćemo prvo da radimo deo od Požege do Duge Poljane, koja se nalazi između Sjenice i Novog Pazara, i mislim da možemo sljedeće godine da potpišemo za tu dionicu”, naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije je podsjetio da su nedavno počeli radovi na autoputu i brzoj saobraćajnici Ruma-Šabac-Loznica, kao i da je istog dana potpisan ugovor za izgradnju Moravskog koridora.

 

Vučić je rekao da to nije bilo urađeno samo zbog televizije već da se puno radili da bi se sve to pripremilo, kao i da je prikupljen novac.

 

On je podsjetio da su završeni ove godine južni i istočni kraka Koridora 10 i dodao da će uskoro početi gradnja i autoputa Niš – Merdare.

“To više nego dovoljno govori šta smo sve uradili i započeli”, naglasio je Vučić.

Kaže da država to može zato što ima više novca i zato što se štedelo.

 

Predsjednik je istakao da je u prethodnom periodu najviše kašnjenja bilo na Koridoru 10 i da toga više neće biti, kao i da se sada završavaju autoputevi na koje su građani čekali i više decenija.