UHAPŠENI ŠKALJARCI: Osujećen plan likvidacija niza crnogorskih zvaničnika

819

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja u velikoj akciji na više lokacija u Podgorici, Baru, Kotoru i Danilovgradu uhapsili su danas pet pripadnika škaljarskog klana – D.B. i Z.P. iz Podgorice, M.B. iz Danilovgrada, N.K. iz Berana sa prebivalištem u Baru i Kotoranina D.D, piše portal lista Pobjeda.

Oni se terete da su bili pripadnici organizovane kriminalne grupe koja je planirala ubistva glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Saše Čađenovića, policijske rukovodioce i službenike Zorana Lazovića, Petra Lazovića i Ivana Đokovića.

Prema informacijama Pobjede, kriminalna grupa je planirala napasti i sutkinju Biljanu Uskoković, koja je vodila predmet protiv jednog visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana iz Kotora.

Prema saznanjima Pobjede, kriminalnu grupu su još septembra 2020. godine formirali Stefan Đukić-Mandić i Emil Tuzović, visokorangirani članovi škaljarskog klana koji se nalaze u zatvoru u Ukrajini, osumnjičeni za pokušaj ubistva Radoja Zvicera, jednog od vođe kavačkog klana, maja 2020. godine u Kijevu.

Plan je bio da se, nakon najavljivane smjene čelnika Specijalnog tužilaštva, Katnić, Čađenović, kao i policijski fukcioneri Lazovići i Đoković likvidiraju u više istovremeno planiranih akcija.

Monstruozni plan smišljen je još u oktobru prošle godine, a grupa se pripremala da nakon 17. febrauara, kada je bila prvobitno najavljena smjena čelnika SDT-a, obavi pakleni posao.

Prema informacijama Pobjede, osim planiranja više teških krivičnih djela, ova kriminalna grupa je imala namjeru da, preko određenih osoba u Vladi Crne Gore, uz pritisak i podmićivanje, “izdejstvuje” što hitniju smjenu vrha Specijalnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja. U cilju dogovora i ostvarivanja kontakata sa jednim funkcionerom iz Krivokapićevog kabineta, koristili su kriptovane telefone i specijalnu aplikaciju koju je teško pratiti.

Zahvaljujući saradnji sa Europolom, crnogorski istražitelji su uspjeli da prate komunikaciju i preduprijede monstruozni plan likvidacije vrha tužilaštva i policije, nezabilježen u crnogorskoj histortiji.

Uhapšeni pripadnici škaljarskohg klana biće uz krivičnu prijavu tokom popodneva privedeni tužiocu, koji će se odrediti o pritvorskoj mjeri.

Izvor: Pobjeda.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.