ivica dacic

Umišljenost Dačića i njegove izjave nemaju granica: BiH da se izvini novinaru Tanjuga!?

324

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, sramnom zamjenom teza, komentirao je događaj kada je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prekinuo intervju za TV Tanjug jer je novinar Marko Ivas odbio priznati da se u Srebrenici desio genocid.

Protiv novinara je podnesena i krivična prijava zbog negiranja genocida u Srebrenici.

Gostujući na TV Prva, Dačić je iznio stav da je “to još jedan dokaz zaslijepljenosti hrvatskih i bošnjačkih političara u BiH”.

– Novinar Ivas trebalo je da pita Komšića da li polazimo od toga da je u Jasenovcu počinjen genocid. Komšić je izazvao međunarodni incident i BiH bi trebalo da se izvini novinaru Tanjuga. To svakako ne podiže ugled BiH. To je u stvari sramota, jer pokazuje kolika je mržnja prisutna i potvrđuje da se žele incidenti – ocijenio je Dačić.

Dačić je čak optužio Bošnjake za genocid nad Srbima u Srbiji u Prvom svjetskom ratu.

– To je sramno. Hrvati i Bošnjaci su počinili genocid u Srbiji još tokom Prvog svjetskog rata boreći se na strani Austrougarske. Isto je bilo i u Drugom svjetskom ratu, da ne govorim posebno o Jasenovcu. Sada neko hoće da poredi Srebrenicu, gde je nesumljivo počinjen zločin, koji mi ne poričemo i naša skupština je donijela rezoluciju o tome. Ali ovdje se želi poreći činjenica da su Srbi bili najveće žrtve etničkog čišćenja na prostoru bivse SFRJ – tvrdi Dačić.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.