UŽAS!! Ljekari iz Užica nastavljaju diskriminaciju bolesnika iz SJENICE

455

Svima nam je svjež u sjećanju događaj od prije desetak dana, kada su dva pacijenta iz Sjenice umrla zbog toga što u užičkoj bolnici nisu htjeli da ih prime, iako su imali kritično nisku saturaciju kiseonika u krvi, indukovanu za respirator. Nakon toga, nakon otvaranja regionalne kovid bolnice u Novom Pazaru, pacijenti iz Sjenice su počeli da se liječe i u Novom Pazaru, iako je Sjenica i dalje u zdravstvenom sistemu užičke opšte bolnice.

Sada se ponovo dešava ista stvar, srećom za sad bez smrtnih ishoda. Kako navodi dr. Glođević-Muhović, dva pacijenta su opet, iako u teškom stanju, ponovo vraćena iz Užica. Detaljnije možete vidjeti u skrinšotu koji je prilog vijesti.

Ono na šta naša redakcija naročito želi da skrene pažnju je činjenica da se prema Sjeničacima Užičani odnose kao prema građanima drugog reda, i da prioritet svih političkih stranaka sa bošnjačkim predznakom mora biti, pored već aktuelne kampanje otvaranja Kliničkog centra u Novom Pazaru, uvođenje svih sandžačkih opština, a naročito Sjenice, u zdravstveni sistem čiji je centar u Novom Pazaru.

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.