/VDEO/Obraćanje Orića učesnicima Marša mira “Nezuk 2021” koje morate pogledati

27636

Naser Orić se obratio učesnicima Marša mira “Nezuk 2021”, u kojem je pojasnio okolnosti nastajanja Armije BiH, i način osude koja je dolazila od pojedinih Bošnjaka. Pa je uporedio ovo vrijeme sa onim predratnim, gdje je aludirao na porodicu Hasanović, koji se sada odriču patriotskih pjesama čiji su oni sami autori.

…I tada kao i sada imamo ljude koji ne razumiju, i tada smo mi bili te male grupe ili teroristi i bunotvnici, i sada imaš te ljude koji se stide da pjevaju naše pjesme, a kada su ih smišljali mi ih nismo tjerali. Znači vratilo me ovo vrijeme u tu devedestdrugu godinu, kada mnogo bošnjaka nije vjerovalo u Nasera, ni u Smaju, ni u Rejsa….. To su ti ljudi koji su bili proglašeni maltene od Bošnjaka da su buntovnici, a onda imamo bošnjake koji odu Bratunac, Srbrenicu, Višegradu, Biljejinu…. I onda dođu Milanovi četnici i odvedu devet bošnjaka sa radnog mjsta i ubiju ih…

 

“To je evociranje uspomena na one dane kada su oni vršili proboj, odnosno kada su prošli kroz pakao. Sa ovog skupa želim poručiti da se nikada ne smije zaboraviti zlo, genocid. Poruka je da se nikada i nikome ne desi ono što se nama desilo i da ne dozvolimo da dođemo u takvu situaciju da nam se to desi. Moramo biti uvijek na oprezu, živjeti i imati suživot, voljeti svoje i poštovati tuđe”, poručio je Orić.-Opširnije pogledajte na video snimku ispod teksta.

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.