/VIDEO/ DROGIRALI, UDAVILI, IZBOLI I ISKASAPILI ROĐENOG SINA, ĆERKU I ZETA: Dobrice i komšije za primer

6364

„Nije nam žao. Bili su moralno iskvareni ljudi.“

Stariji bračni par je prvi put došao pod budno oko javnosti jedne zimske noći u Teheranu, kada ih je njihov sin režiser pozvao na binu nakon prikazivanja filma. Bili su slabi, stidljivi, a sin je čak morao da pomogne majci uz stepenice.

Pet godina kasnije…

Njihov sin je mrtav, a Akbar Khoramdin (81) i njegova žena Iran Musavi (74) su opet pred očima javnosti. Ovaj put optuženi za ubistvo rođenog sina. I pride, u obrtu koji je zgrozio ceo Iran, i za ubistvo ćerke i zeta pre deceniju. Žrtve su sve bile drogirane, ugošene, izbodene i potom iskasapljene na delove.

Par je priznao sve zločine, ali su Khoramdin (general u penziji) i gospođa Musavi još više šokirali svojom izjavom. Akbar jasno navodi:

Nemam nimalo krivu savest za i jedno od ubistava. Ubio sam ljude koji su bili moralno iskvareni.

Na to je Iran dodala:

Do odluke smo došli zajedno, nas dvoje. Moj muže je predložio i ja sam se složila. Imam divan odnos sa njim. Ne tuče me i ne psuje me.

Sudija Muhamed Šarijari, koji je predsedavao ovim slučajem u Teheranu, je izjavio da veruje da su motiv ubistava bile porodične razmirice. Par je trenutno na psihijatrijskom testiranju.

Javnost u Iranu je u potpunosti zanemela pred ovim slučajem, još od trena kada su ostacinjihovog sina babaka (47) pronađeni u đubretu u Maju.

Za Irance dom je sinonim za sigurnost, i skoro pa svetu mirnu luku. Stariji roditelji, posebno majke, imaju skoro pa status svetaca.

Slike gospodina Khoramidina, oca, koji kruže po iranskim medijima sve prikazuju u zatvorskom odelu i gde pokazuje V znak tj. znak pobede. Lično je izjavio policiji i zvaničnicima da bi sve učinio ponovo, i da bi takođe ubio i svoje drugo dvoje dece u slučaju da bude pušten.

Par je uhapšen nakon što su đubretari pokupili kese u kome su otkrili delove tela. Otkriće se dogodilo u velikom i poznatom kompleksu stanova po imenu Šahrak Ekbatan, gde je njihov sin Babak Khoramdin živeo sa njima. Forenzičari su uspeli da izdvoje otisak prsta sa ostatka ruke i na osnovu njega identifikovali žrtvu.

Nakon toga analizirane su sigurnosne kamere iz lifta zgrade, gde su jasno videli bračni par kako prenosi velike kese sa đubretom i tašne. Majka je držala vrata lifta otvorenim, dok je otac iz nekoliko puta prenosio delove tela.

Kada se u sledećih par dana policija pojavila na njihovim vratima, odmah su priznali sve. Ali je ubrzo postalo jasno da postoji mnogo više stvari iza njihove priče …

U sledećih nekoliko dana počelo je sve da se odmotava, otkriveni su izveštaji o nestanku njihove ćerke Arezou, 2018. godine, i njihovog zeta Faramarza još 2011.

Nakon ispitivanja, par je priznao i njihovo ubistvo.

Poput serijskih ubica, par je napravio celu metodologiju ubijanja. Prvo bi umešali pilule za spavanje u hranu i tako sedirali svoje žrtve. Potom bi ih vezali, ugušili i surovo izboli. Na kraju, isekli bi im tela u kadi na delove, i otarasili se delova tako što bi kese sa ostacima raznosili na nasumična mesta po gradu.

Kako navode, deca su zaslužila smrt je oni nisu odobravali stil života koji su odabrali. Svog sina su optužili da je fizički agresivan, da je krpelj koji živi od njih i da ima seks sa devojkama. Za svoju ćerku su tvrdili da je narkomanka i alkoholičar, dok je njen muž (njihov zet) zlostavljač i diler.

Ljudi koji su ih poznavali, ne mogu da nikako spoje događaje sa ljudima koje su oni poznavali kao komšije i prijatelje. Bračni par je bio poznat kao miran i druželjubiv, otac kao oličenje mirnoće i poštovanja. Njihova ćerka je bila tiha, nikada nikoga nije povredila i kao mala je bila vrlo ponizna prema roditeljima. Kako mnogi navode, do udaje nikada nije imala čak ni dečka.

UBISTVA IZ ČASTI I SRAMA

U poslednjih godinu dana, ubistva kojima je motiv odbrana časti ili sramota, su sve češće tema u iranskim medijima. Zaista ima svakakvih, od ubistva gej 20godišnjaka od strane svoje braće i rođaka, pa sve do oca koji je odsekao glavu 14godišnjoj ćerci koja je pobegla od kuće sa svojim dečkom.

Po iranskom zakonu, baziranom na Šerijatu, staratelju dece i unuka (očevi i dede) su izuzeti od smrtne kazne u slučaju da ubiju svoju decu. Maksimalna kazna sa kojom se suočavaju je 10 godina zatvora.

U ovom slučaju, bračni par Khoramdin će se najverovatnije suočiti sa presudom za smrtnu kaznu u slučaju ubistva zeta ali ne i svoje dece.

Izvor 24sata.hr
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.