(VIDEO) Džihadista koji je radio kao vozač kamiona uhićen je po treći put

615

Informacijska služba Civilne straže Španjolske (SIGC) rijetko se susretala sa sličnim slučajem. Znajući, iz istraga, da se suočavaju s potencijalno opasnim pojedincem zbog džihadizma, koji, osim toga, vozi teški kamion diljem Europe, SIGC je bio prisiljen rasporediti stalni tim za praćenje i intervenciju od čak 50 djelatnika. Sve to zbog sigurnosti građana.

Sada su iste te snage prateći ga prikupile dovoljno dokaza da definitivno odlazi u zatvor kako bi odslužio kaznu.

Uhićenom Allal el Mourabit Ahammarbu najveća težnja bila je integrirati se u tzv. Islamsku državu ili, alternativno, poduzeti samoubilačke radnje. Istražitelji su podcrtali činjenicu da je vozio kamion i prisjetili se masakra počinjenih ovom vrstom vozila u Nici i Berlinu.

Prvo uhićenje bilo je u Irúnu u studenom 2016. Civilna garda uhitila ga je kad se svojim vozilom vraćao iz Njemačke. Već je bilo poznato da je imao kontakte s pripadnicima ID u Siriji.

Brzo je izašao iz zatvora ali nije dugo čekao jer su ga, u srpnju 2019., agenti IACS -a morali ponovno uhititi, ovaj put sve je izgledalo filmski u Pamploni, jer je nastavio sa svojim radom u džihadističkom svijetu prenoseći poruke na društvene mreže.

Ovoga puta uhićen je u prostorijama prijevozničke tvrtke u kojoj je radio. Par dana prije uhićenja putem društvenih mreža širio je postulate raznih džihadističkih terorističkih skupina i branio uporabu nasumičnog nasilja.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.