Video snimak hapšenja Škaljaraca sa 400kg droge i pola miliona eura

4196

Nacionalna policija i Civilna garda razbili su na Kanarskim ostrvima grupu krijumčara droge povezanih sa klanom Škaljari iz Crne Gore uhapsivši četiri osobe, od kojih je jedan glavni vođa bande Pink Panter, pišu tamošnji mediji.
[ Izvor: Dan ]

U toj operaciji zaplijenjeno je više od 400 kilograma kokaina i skoro pola miliona eura u gotovini, navodi se u zajedničkom saopštenju snaga bezbjednosti.

Kriminalna mreža je uspostavila kanal za uvođenje kokaina na Kanarska ostrva, a njeni članovi, koji su prošli nezapaženo, iznajmljivali su kuće u luksuznim stanovima iz kojih su distribuirali drogu lokalnim organizacijama.

“U novembru su istražitelji posmatrali kako su članovi organizacije, različitim danima, davali 250.000 i 155.000 eura trećim licima, sa ciljem da taj novac uklone sa arhipelaga kako bi ga uveli u pravni krug”, kažu Civilna garda i Policija.

Kasnije su agenti otkrili transport opojnih supstanci koji je odlazio sa juga Tenerifa.

Kada su identifikovali dva vozila koja su učestvovala u toj pošiljci, potvrdili su da se prevozi 70 kilograma kokaina, zbog čega su uhapšena njihova dva vozača.

Policijska istraga dovela je agente do imanja koje se nalazi u Costa Adejeu, gdje je uhapšen treći član organizacije, koji je trenutno čuvao ostatak droge.

Od tog trenutka izvršeno je nekoliko pretresa na imanjima na Gran Kanariji i Tenerifima, gdje se nalazilo još 338 kilograma kokaina i 413.000 eura.

Osim toga, agenti su intervenisali i vozilo, jahtu, dvanaest šifrovanih telefona, brojne elektronske sigurnosne uređaje, mašine za brojanje novčanica i vakuumske pakere, kao i razne alate i dokumentaciju u vezi sa kriminalnim aktivnostima.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.