Video snimak protutnjavanja ogromne količine vode / Dvadeset nestalih u klizištu u Japanu

563

Snimak postavljen na društvenim mrežama pokazuje trenutak kada je ogromna količina vode protutnjala kroz Atami, rušeći nekoliko kuća, dok prestravljeni posmatrači bježe kako bi spasili život. Tropske kiše pokrenule su veliko kližište jugozapadno od Tokija koje je odnijelo oko 20 ljudi i uništilo najmanje 10 kuća, potvrdile su lokalne vlasti u Atamiju, prefektura Šizuka.

Za sada se ne zna kakva je sudbina nestalih ljudi, ali nadležne službe su pokrenule akciju na tom području i tragaju za njima, piše Tanjug pozivajući se na agenciju Kyodo.

Snimak postavljen na društvenim mrežama pokazuje trenutak kada je ogromna količina vode protutnjala kroz Atami, rušeći nekoliko kuća, dok prestravljeni posmatrači bježe kako bi spasili život.

Na snimku se čuje žena koja govori “to je zastrašujuće” samo nekoliko sekundi prije nego što se pojavljuje nalet vode.

Zatražena pomoć vojske
Premijer Japana Yoshihide Suga sastao se sa ministrom za vanredne situacije zbog situacije u Atamiju, a lokalne vlasti su zatražile i pomoć japanske vojske.

Zbog porasta nivoa lokalnih rijeka nadležni u prefekturi Kanagava, južno od Tokija naredile su građanima da odmah osiguraju svoju bezbijednost, izdale najviši stepen upozorenja i poziv na evakuaciju.

Meteorološka služba Japana upozorila je javnost na klizišta, poplave i riječne bujice.

IZVOR: AGENCIJE
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.