VIDEO: Srpski sudija osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog jednog od najsmješnijih penala u povijesti nogometa

1372

Jedan od najvećih nogometnih skandala u Srbiji dobio je i sudski epilog. Bivši nogometni sudac Srđan Obradović pravomoćno je osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog toga što je 2018. godine dosudio nepostojeći jedanaesterac na utakmici između Spartaka i Radničkog.

Obradović je na toj utakmici u 78. minuti dosudio nepostojeći jedanaesterac koji je postao predmet šala diljem cijelog svijeta, ne samo u Srbiji. Nitko nije vidio zbog čega je Obradović pokazao na bijelu točku, a vjerojatno to nije bilo jasno ni igračima Spartaka, za koje je jedanaesterac sviran. Bilo je to kod rezultata 1:0, Nikolić je realizirao kazneni udarac te je utakmica završila rezultatom 2:0.

Nedugo nakon toga policija je pokrenula službeni postupak protiv Obradovića zbog namještanja utakmica. No, Nogometni savez Srbije ga tijekom postupka nije izbacio već mu je namijenio ulogu delegata suđenja. Sada se ipak on više ne može vratiti u nogomet jer je, osim zatvorske kazne, dobio i zabranu obnašanja bilo kakve dužnosti u ovom sportu na sljedećih 10 godina.

Obradović je osuđen na Višem sudu u Novom Sadu u ožujku ove godine. Sada je na tamošnjem Apelacionom sudu kazna potvrđena te on više nema pravo na žalbu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.