/VIDEO/U Beogradu nasilno otet i javno spaljen transparent “Nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici”

1239

Nakon okupljanja građana na Cvetnom trgu, od Žena u crnom večeras je nasilno otet i javno spaljen transparent “Nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici”, saopštila je Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR).

Sa zahtjevom da se iz centra Beograda ukloni mural posvećen osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, više nevladinih organizacija, aktivisti za ljudska prava i građani održali su sinoć protest

“Sa skupa su upućene poruke nenasilja, solidarnosti i antifašizma, a kada su se građani razišli, huligani, koji se ponašaju kao vladari ovog grada – pratili su pripadnike Žena u crnom na putu kućama, oteli su transparent i javno ga zapalili”, naveli su iz Inicijative za ljudska prava na Tviteru.

Oni su dodali da je to direktna posljedica toga što ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin “izjednačava huligane i aktiviste za ljudska prava koje nasilnicima predstavlja signal da mogu da rade šta hoće”.

“Policija i riječima i djelima stoji na strani huligana, a ne zakona i ne garantuje bezbjednost građanima i građankama. Inicijativa uvijek stoji solidarno uz Žene u crnom. Nikada nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici”, poručili su iz Inicijative mladih za ljudska prava.

( Ne.V. )
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.