(VIDEO)ZETOVIMA SAM REKLA – UDRITE MOJE KĆERI DOK MOŽETE! Ova gospođa podržava nasilje nad ženama

10176

Podijelite na socijalne mreže.

Rijetko ko od vas koji čitate ovaj članak nije nekada u svom životu čuo kako je došlo do fizičkoga nasilja u braku, a žrtve su većinom žene. Žene u većini slučajeva ne prijavljuju nasilje nadajući se da se ono neće ponoviti ili pak da bi sačuvale bračnu zajednicu. Neke to rade zbog toga što se boje da će izgubiti djecu, a neke pak zbog neizvjesne materijalne i finansijske situacije ukoliko bi se razvele. Kako u našoj regiji preovladava patrijahalni odgoj, žene i zbog toga trpe dugo nasilje, sve do momenta kada ono postane neizdrživo. Neka istraživanja pokazuje da je čak preko 50 posto žena od svoje 17 godine doživjelo neki vid fizičkog nasilja.

Stalne su kampanje koje se vode protiv fizičkog nasilja nad ženama. Svoj glas protiv toga dižu poznate javne ličnosti, političari, piše se u printanim i elektronskim medijima, govori na televiziji i radiju.

I pored svega toga postoje i dalje osobe koje podržavaju nasilje nad ženama, a među njima, vjerovali ili ne, postoje i žene.

Jedan snimak se pojavio na društvenim mrežama gdje jedna starija žena govori kako žene treba tući, a pri tome nabraja razloge za to. Muževima svojih kćeri ona je isto to savjetovala.

U ovom video snimku, ova starija gospođa propagira nasilje nad ženama.

– “Od kad ljudi ne tuku žene, i učitelji djecu – ni đaka, ni žena!”

“Ja da sam muško, ja bih ženu tukla i nedjeljom, i kad je najpravija! A danas, čovjek kad tuče ženu ona ga prijavi policiji.”

– “Imam četiri kćeri i ovako sam mojim zetovima rekla: Udrite dok možete! Nemojte dozvoliti da vas žena namagarči! Ako se to desi, gotov si! Ostaviće i tebe i djecu, i da izvineš prokurva se i ode drugome u krevet. Je.em li joj nanu i ko bi je držao da je sva zlatna!” –kaže žena iz video snimka.

Šta vi mislite o ovome? Pišite nam u komentarima.

U nastavku pogledajte video:
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.