VIŠE OD 20 MILIONA DINARA ZA PRIJEPOLJE, PRIBOJ I NOVU VAROŠ

272

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas tri ugovora na osnovu kojih će ministarstvo sa 20,2 miliona dinara sufinansirati projekte očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši.

Ministarka Irena Vujović sa predsednicima tri opštine i narodnim poslanikom Krstom Janjuševićem, foto: A.Rovčanin
Vujović je potpisala ugovore sa predsednicima opština Vladimirom Babićem, Lazarom Rvovićem i Radosavom Vasiljevićem. Projekti obuhvataju čišćenje i nivelaciju terena, zaštitu od erozije i klizišta, uređenje humusom i travom, pošumljavanje i izgradnju eko parkova.

Najpre želim da zahvalim predsednicima opština na proaktivnosti, zato što su želeli dobre projekte na svojoj teritoriji i što su na vreme konkurisali za sredstva ministarstva. Dobijena sredstva biće korišćena za zaštitu zemljišta u zoni ušća reke Uvac u reku Lim, zatim na Zlataru i u Prijepolju. Rok za realizaciju ovih projekata je kraj novembra, a cilj nam je da se na mestu devastiranog prostora i erozivnog zemljišta naprave eko parkovi ili drugi zeleni kutak koji će građani moći da koriste – rekla je Vujović.

Vujović je istakla da ministarstvo koje vodi sa opštinama Prijepolje, Priboj i Nova Varoš ima dobru saradnju, kao i da ovo nije prvi konkurs na kojem su ove opštine dobile sredstva države.

Do sada smo u ovom kraju sufinansirali projekte kojima je cilj smanjenje aerozagađenja, tako što smo menjali dotrajale kotlarnice, pošumljavali smo i tek ćemo pošumljavati od jeseni kad krene sezona. Zatvorili smo i sanirali nesanitarnu deponiju „Stanjevine“, višedecenijski problem ovog kraja, a sada je na redu pribojska deponija, koju ćemo sanirati kad završimo izgradnju transfer stanice u Novoj Varoši. Odlučni smo u nameri da rešimo sve probleme koji su ranije bili zanemareni. Sada su stigli na red i zato moramo svi zajedno da se potrudimo, da sprovodimo dobre projekte i da unapredimo kvalitet života građana – poručila je Vujović.

PP Media
foto: A.Rovčanin
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.