Obdukcioni nalaz pokazao da vojnik na Pešteri NIJE UMRO OD UDARA

1224

Nalaz obdukcije tijela starijeg vodnika prve klase Dejana Stojkovića, pripadnika Druge brigade Kopnene vojske, koji je nastradao prilikom priprema za vojnu vežbu „Munjevit udar“ na Pešteru, pokazali su da vojnik nije preminuo od srčanog udara niti je imao bilo koji zdravstveni problem.

Kako je objavio portal Nova.rs, u narednim danima očekuju se rezultati toksikologije, gdje će biti utvrđeno da li je nastradao uslijed gušenja, odnosno trovanja gasom nakon što se aktivirao protivpožarni sistem u oklopnom vozilu.

„Smrt vojnika Stojkovića nije nastupila zato što mu je ‘naglo pozlilo’ kao što je to navelo Ministarstvo odbrane u svom zvaničnom saopštenju prošle nedjelje, a tvrdnje koje ovih dana provejavaju u javnost, da je Stojković preminuo uslijed gušenja, tuđom krivicom, počinju da imaju sve veće utemeljenje, što je potvrdio i obdukcioni nalaz čije smo detalje saznali“, navodi portal.

Kobnog dana, kako smo u međuvremenu saznali, u Stojkovićevom oklopnom vozilu se aktivirao protivpožarni sistem uslijed visokih temperatura, budući da je tog dana na Pešteru bilo izmjereno 43 stepena, a pored njega je dejstvovao tenk i aktivirana su druga sredstva.

„On je radio vezom dojavio svojim nadređenima u kakvoj se sitaciji našao, ali mu je naređeno da vozi još 60 metera, što je on i učinio. Vozilo se ispunilo gasom, a kako smo saznali onesvijestio se čak i vozač.

Ipak, svi su uspijeli da se spasu, „Stojković je izveo ljude iz vozila, ali za njega, nažalost, nije bilo spasa“, navodi ovaj portal.

Kako je potvrđeno Danasu, Više tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je predistražni postupak ispitujući okolnosti pod kojima je stariji vodnik prve klase Dejan Stojković, preminuo 24. juna tokom izvođenja vojne vježbe na Pešterskoj visoravni.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.