Vučić krenuo u Rašku, Kurti poziva Srbe da ne padaju pod uticaj medija

3671

Kurti o akciji na Severu, poziva Srbe da ne padaju pod uticaj medija

Kosovski premijer, Aljbin Kurti, oglasio se putem Fejsbuka o akciji policije protiv kriminala u Prištini, Peći, severnom i južnom delu Mitrovice.

Naveo je da je raciji prethodila intenzivna istraga, te da je po naredbi tužioca policija krenula u akciju protiv šverca. Zaplenjena je velika količina robe.

„Kriminalne grupe neće biti tolerisane, borićemo se protiv krijumčara i mafije širom Kosova“, napisao je.

On je takođe potvrdio da je policijska akcija završena i pozvao građane u severnom delu Mitrovice da ne padaju pod uticaj medija iz Srbije koje brane kriminal, korupciju i krijumčarenje i žele da politizuju.

Vučić krenuo u Rašku

Predsednik Aleksandar Vučić krenuo je danas put Raške kako bi se u kasarni u 15 časova sastao sa predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji.

Akcija policijskih jedinca iz Prištine je započela rano jutros na više lokacija u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, pre svega u pojedinim trgovinskim objektima i magacinima. Akciju je pratilo brzo okupljanje veće grupe građana, pre svega muškaraca, koji su se usprotivili delovanju policije.

Pripadnici policije ušli su ovog jutra u jednu od apoteka u Severnoj Mitrovici dok je saobraćaj na raskrsnici kod Tehničke škole, tj. u blizini ove apoteke, blokiran kamionima.

Građani su se i ovde okupili uz negodovanje, uzvikivali su „uuuaa“, kao i „Srbija“.

Situacija je ubrzo eskalirala kada su ka ovoj lokaciji, kao asistencija jedinicama iz Prištine, stigle Specijalne jedince iz pravca Južne Mitrovice.

Izvor Kosovo sever portal
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.