Vučić: Svim punoljetnim građanima još 20 eura u decembru

560

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u budžetu Srbije ima dovoljno novca i da će za po 20 eura u dinarskoj protivvrednosti biti povećana pomoć punoljetnim građanima i penzionerima, predviđena za jesen.

Vučić je za televiziju Pink izjavio da će penzioneri, umjesto još po 50 evra i još 30 eura u septembru i novembru, kako je ranije bilo najavljeno, dobiti još po 20 dodatnih eura. On je dodao da će punoljetni građani koji su se javili za pomoć države od ukupno 60 eura, i koji treba da prime još 30 eura, dobiti dodatnih 20 eura u decembru.

“Penzioneri će dobiti 100 evra na poklon od države a svi ostali koji su se već prijavili, a daćemo mogućnost dodatne prijave, dobiće 50 eura“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će predložiti “veliko uvećanje“ iznosa po rođenom djetetu, i to i za prvorođeno i za ostalu djecu.

On je rekao da je u “prvoj polovini godine zabilježen rast od 8,3 odsto“, kao i da je sedam-osam godina BDP uvećan za više od 50 odsto.

Vučić je rekao da su zahvaljujući tome velika ulaganja i u zdravstvo, i najavio otvaranje kovid bolnice u Novom Sadu za 1. septembar, kao i da će uskoro biti otvorena fabrika za proizvodnju vakcine protiv koronavirusa.

Izvor: Beta
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.