Vučić u Ćirilici: Koja je to vlast u Srbiji za Bošnjake uradila više nego ova?

394

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom gostovanja u emisiji “Ćirilica” govorio je i o muralu ratnom zločincu Ratku Mladiću u centru Beograda i dešavanjima koja su obilježila posljednjih nekoliko dana.

Vučić je večeras rekao kako je “država zapravo štitila Aidu Ćorović od ljudi koji nisu htjeli da se uništi ono što oni podržavaju ili što su i napravili”.

“Hajde da vidimo kako se to desilo, o čemu je tu u stvari riječ. Neko je riješio ne da se obračuna, ali ne sa Mladićevom slikom. Oni su organizovali nešto znajući da će doći druga grupa ljudi, i to snažnija i brojnija. I znali su da će policija morati da ih štiti. Time su umiješali državu”.

“Morali smo resurse građana da utrošimo da bismo njih sačuvali”.

“Ako ste toliko protiv Mladića, zašto niste to uradili prije podne ili noću, bez najave, nego ste željeli da izazovete sukobe, i to u trenutku kada Srbija dobija mnoge pozitivne ocjene”.

“Sve je organizovano samo zbog kamera, da bi se Srbiji naštetilo”.

“Šta radite sa tablom Aćif Efendije u Novom Pazaru? Što niste otišli tamo da to sklonite”?

“Aida Ćorović kaže da sam ja glavni krivac za sve. Toliko smo energije potrošili da bismo njih sačuvali. Slušao sam i da sam Hitler i sve to. I ne znam zašto to radite. Koja je to vlast u Srbiji za bošnjake uradila više nego ova? Mi produžavalo liniju kroz Rašku oblast i Sandžak, spaja Novi Pazar i Sjenicu sa Beogradom, kasnije i sa Sarajevom, ako ikada budu odlučili da grade taj put ka Beogradu. Ko je izgradio bolnice, puteve, ko gradi put Novi Pazar – Tutin. Ko je gradio i prema muftije Zukorlića Orlju, ko gradi školu u Sjenici sa bazenom, jednu od najljepših škola u Srbiji. Ja hoću sa tim normalnim ljudima da razgovaram. Koja je vlast više uradila za Bošnjake? ‘Ajde da vidimo”.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.