vucic 2333

Vučićevom sinu ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru

504

BEOGRAD/PODGORICA – Crna Gora ukinula je zabranu ulaska u tu zemlju za 18 stranaca, medju kojima je i sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, potvrdjeno je iz Uprave crnogorske policije.

Medju osobama sa spiska onih kojima je ukinuta zabrana su i predsednik Odbora za pravosuđe i državnu upravu i član Odbora za kontrolu službi bezbednosti Vladimir Djukanović, predsednik FK Crvena Zvezda Zvezdan Terzić, Milica Djurdjević iz stranke Zavetnici, pevač Vlado Georgijev i fudbalska legenda Dušan Savić.

Kako je javila RT Crne Gore preispitane su i ukinute odluke o merama zabrane koje su izrečene iako za to nisu postojali zakonski razlozi.

“Za pojedine strance kojima je bio zabranjen ulazak utvrdjeno je da ne postoje zakonski razlozi te su mere zabrane ulaska uklonjene iz elektronskih aplikacija za kontrolu i prelaženje državne granice”, naveli su iz policije.

Izdate su odgovarajuće smernice i nalozi u cilju preispitivanja pojedinih zabrana ulazaka u Crnu Goru donesenih u periodu pre stupanja na dužnost sadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i novog rukovodstva Uprave policije za koja su postojala saznanja da nisu postojali razlozi predvidjeni Zakonom o strancima, objasnili su iz policije.

Kako su naveli, ta saznanja proizašla iz zahteva advokata stranih državljana, njihovih pritužbi, navoda medija i slično.

Prema Zakonu o strancima ulazak u Crnu Goru neće biti dozvoljen strancu ako to zahtevaju razlozi nacionalne, odnosno unutrašnje bezbednosti ili javnog zdravlja.

Beta
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.