Vuksanović Stanković poručila Vučiću i Dodiku: “Taj film gledati neće”

2264

“Kraj Vlade, novi izbori. Kukavice kukavički i u tajnosti potpisali su sporazum”, poručila je predsjednica Kluba SDP-a u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković nakon potpisivanja Temeljnog ugovora između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve jučer u Podgorici.

Klubovi zastupnika DPS-a, SDP-LP-a, SD-a i DUA-e predali su u skupštinsku proceduru Prijedlog da se glasa o nepovjerenju 43. Vladi Crne Gore.

“Evidentno je da se ostvaruje dio agende srpskog sveta kako su zacrtali Vučić i Dodik”, rekla je Vuksanović Stanković u programu Hayat televizije.

Ona je kazala da na taj način žele da ostvare ideju da Republika srpska, Crna Gora i Srbija budu dio i “srpskog sveta” i Otvorenog Balkana.

“Taj film gledati neće. BiH jedinstvena državna teritorija. Crna Gora je takođe nezavisna država, članica NATO alijanse. Bolje bi bilo Vučiću da se bavi pitanjem Kosova i crkvama na Kosovu i manastirima, možda bi sačuvao Kosovo. Ovako on pokušava kompenzaciju za Kosovo da napravi ovu političku projekciju,” kazala je Draginja Vuksanović Stanković.

Ona smatra da je “situacija u Crnoj Gori jasna”.

“Ovo je odrađeno kukavički iza leđa građana. Kukavice su i potpisnici i oni koji su naredbodavci svega ovoga. Vlada Dritana Abazovića je završila karijeru. On je završio političku karijeru. Idemo na izbore i nova Vlada će pokrenuti pravnu proceduru poništenja ovakvog pravnog posla, jer on je suprotan Ustavu i mnogim zakonskim propisima i kao takav ne može da proizvodi pravno dejstvo,” poručila je predsjednica Kluba SDP-a u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.