vulin Sputnik / Lola Đorđević

Vulin: Srpski svet je jedina brana Velikoj Albaniji

494

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kazao je, reagujući na izjavu albanskog premijera Edija Rame, da je cilj njegove političke karijere da se “Albanija ujedini sa Kosovom” – da je srpsko jedinstvo jedina brana “Velikoj Albaniji”.

“Kada premijer Albanije Edi Rama kaže da je zadatak njegove političke karijere “ujedinjenje Albanije sa Kosovom” ćute sve balkanske zemlje, ćuti i Unmik koji po Rezoluciji 1244 kontroliše Kosovo i Metohiju, a EU neće da izda ni svoja čuvena saopštenja u kojima poziva “obije strane na uzdržanost”.

Kada ja, koji nisam premijer Srbije, u svoje ime pozovem na političko jedinstvo svih Srba i kažem da je zadatak moje generacije stvaranje ‘Srpskog sveta’, onda se cio region oglasi, a i EU ima šta da kaže”, izjavio je Vulin odgovarajući Rami koji je rekao da je cilj njegove političke karijere da se ‘Albanija ujedini sa Kosovom’.

Prema njegovim riječima, zato što svi ćute o “Velikoj Albaniji”, Srbi moraju da govore.

“Sve što se dopusti Šiptarima neće moći da se zabrani Srbima. Jedina brana ‘Velikoj Albaniji’ i jedina snaga koja će Srbima omogućiti da drugi ne odlučuju o nama je srpsko političko jedinstvo i stvaranje ‘Srpskog sveta’. Nadam se da će svi koji ćute o Raminom priznanju da stvara ‘Veliku Albaniju’, ćutati i kada mi Srbi govorimo o ‘Srpskom svetu'”, poručio je Vulin, saopćeno je iz Pokreta socijalista čiji je Vulin predsjednik.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.