Prijepolje/ Ilić prevazišao sam sebe, pozvao SPP, SPS I PUPS DA RUŠE VUČIĆA

423

Tribinu je organizovala Nova Srbija koja je u kolaiciji sa SNS-om u Prijepolju. Na tribini su prisustvovali i predstavnici koalicionih partnera SNS-a, i to SPP, Muamera Zukorlića, SPS, Ivice Dacića i PUPS-a. Milan Gačević je organizator tribine i predsjednik je ogranka Nove Srbije, koja parcipira u dijelu lokalne vlasti u Prijepolju.

Ono što je Velimir Ilić izjavio zaprepastilo je sve prisutne, a ovo su njegove riječi:

“Moramo otjerati mafiju iz Bugojna Tuzle. Bio sam tamo u Bugojnu, Vučićevi su se borili na strani Austrougarske, i zato su ga u Parizu stavili u magareću klupu.

Mi smo bijeda najveća u Evropi. Кadar nam je najgori. Imamo guvernerku koja vještački drži evro, ministarku pravde iz Prijepolja koja nije vidjela sudnicu u životu i čudo od predsjednice Vlade . Oni kradu oružje, Babić ubi ženu, ministar poljoprivrede finansira a Vlada sadi drogu, brat kriminalac, načelnik generalštaba Zvonkov rođak iz Leposavića, ministar policije u kriminalu. Ovaj lopovluk mora da se zaustavi. Vučić gubi izbore i bagra mora da ode”, kazao je između ostalog predsjednik NS Velimir Ilić na tribini u Prijepolju.

On je žestoko napao gradnju fabrike Forverk u Čačku, tvrdeći da je ovaj grad cvjetao u njegovo vrijeme dodajući da nam ne treba auto put ako nema asfalt do svake kuće.

Inače da podsjetimo javnost da je Milan Gačević poznat po izjavi “ne volim gradove koje imaju džamije”.

 

Foto: A. Rovčanin