/VIDEO/ HAPŠENJE u vezi sa ŠVERCOM, jedna osoba RANJENA, specijalci u S.Mitrovici

1568

U Severnom delu Kosovske Mitrovice i Zvečanu u toku je akcija policijskih jedinica iz Prištine u vezi sa sprečavanjem šverca. Policija potvrđuje da se akcija sprovodi širom Kosova. Došlo je do sukoba građana koji negoduju, pre svega muškaraca sa specijalnim jedinicama policije, koje su stigle kao asistencija policiji. Bačene su kamenice i šok bombe, zapaljeno je najmanje jedno službeno vozilo sa RKS tablicama, dok je na više civilnih vozila pričinjena materijalna šteta. Novinari KoSSev portala sprečeni su da izveštavaju sa terena i napadnuti su tokom obavljanja svog zadatka.
12:30 – Pucnjava u Zvečanu: Povređena jedna osoba

Jedna osoba ranjena je jutros iz vatrenog oružja u Zvečanu, potvrdio je za KoSSev doktor i kandidat za gradonačelnika Zvečana, Dragiša Milović.

Kako je Milović kazao, ova osoba je ranjena u predelu ramena, a u toku je priprema hirurške intevencije, tj. vađenja metka.

Precizirao je da je ranjena osoba u stabilnom stanju. Milović kaže da nema potpune informacije jer se javio za naš portala sa barikada u Rudaru.

Dodaje i da je narod zabrinut i ogorčen, te podseća da ovo nije prvi put da Specijalne jednice dolaze na Sever Kosova i, kako kaže, „demonstriraju silu“.

„Vlada jedno ogorčenje, narod, ne mogu da kažem da je zaplašen, ali je stvarno reč o situaciji koja je na ivici da eksplodira“.

Poručio je da ovakva atmosfera ne vodi ničemu i poziva na smirivanje situacije.

U međuvremenu je nekoliko lokalnih medija javilo da je više osoba povređeno na Severu Kosova, i da su primljeni u KBC Kosovska Mitrovica.

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, kazao je upravo iz Beograda da je na desetine građana povređeno.

Izvor Kosovo Portal
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.