Zašto se jedini predstavnik Bošnjaka u Vladi NE OGLAŠAVA? Zukorlić poziva na oružane sukobe među Bošnjacima, a na transparente Ratku Mladiću ćuti?!

896

Nakon utakmice Novi Pazar – Partizan i skandala koji je izbio skandiranjem gostujućih navijača “Nož, žica, Srebrenica”, kao i istaknutog transparenta osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, javnost u Novom Pazaru se pita zašto političari ćute?

Naročito je upečatljivo neoglašavanje zamjenika predsjednika skupštine, koji potpuno ignoriše ovaj događaj, ali je preko svog divljeg portala dao podršku predsjedniku Vučiću objavom da on brine o emocijama Bošnjaka, iako je lično predsjednik optužio Novopazarce za skandal i podjele. Time je Zukorlić jasno stavio do znanja da je saglasan sa Aleksandrom Vučićem, doduše nije to otvoreno učinio, da bi izbjegao osude Bošnjaka, već, kao i uvijek, putem svog divljeg portala Sandžak press-a.

Da podsjetimo, predsjednik Srbije tada je rekao:

A SPP portal je ovako izvjestio:

Praktično su poručili da dugujemo zahvalnost Aleksandru Vučiću jer vodi računa o našim emocijama?! Tragikomično.

Isti taj Zukorlić koji je saglasan sa Vučićem da smo mi, Bošnjaci, uzrok podjela, samo dan prije je pozivao na naoružavanje Bošnjaka, zbog ranjavanja novinara iz Sjenice, Edina Hamidovića. Tada je od strane nekih srbijanskih medija optužen da huška na oružane sukobe, zbog čega je brže-bolje dao podršku predsjedniku Vučiću, kako bi izbjegao njegovu osudu zbog brzoplete izjave.

Primjetno je takođe, da mediji SPP-a konstantno idu iz greške u grešku, iz netačne informacije u još manje tačnu od bijesa što nisu naišli na podršku javnosti nakon poziva na naoružavanje. Naročito je u posljednje vrijeme zastupljeno targetiranje neistomišljenika, indirektno pozivanje na obračun, huškanje i pokušaji da lažima dođu do tako željene vlasti u nikad prežaljenom Novom Pazaru.

Pozivamo i njih na mir, manje stresa i objektivnije tekstove, jer je to jedini put do podrške, koju tako očajnički traže.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.