Zukorlić: Dodik izmišlja, ne kritikujem Srbiju i predsjednika Vučića

688

Zastupnik i lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić je, komentarišući izjavu srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je pomješao prioritete i da daje za pravo Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću kada je riječ o priznavanju kosovske nezavisnosti, rekao da je sve to “izmišljotina i laž”.

“Sve to što je Dodik kazao, navodno me citirajući, je obična izmišljotina i laž. Više godina nisam tretirao temu priznanja ili nepriznanja Kosova niti komentarisao izjave članova Predsjedništva Komšića i Džaferovića na tu temu”, rekao je Zukorlić u izjavi za Tanjug.

Zukorlić kaže da mu nije jasno zašto bi se jedan političar usudio da potpuno izmisli njegove izjave i navodi treba pitati Dodika gdje je čuo ili pročitao te njegove, kako kaže, navodne izjave na koje reaguje.

“Ovo mi izgleda kao namjerno plasiranje laži očekujući da će broj onih koji će pročitati tu laž biti veći od broja onih koji će pročitati ili čuti demanti”, naveo je Zukorlić.

I dio izjave Dodika koja se odnosi na kritiku Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića je, tvrdi Zukorlić, također “tendenciozna izmišljotina” očito sa, kako navodi, namjerom da se “pokuša oflekati njegova konstruktivna politika dijaloga i pomirenja” koju već pet godina zastupa u Narodnoj skupštini Srbije i svim drugim prilikama javne komunikacije.

“Očito je da Dodiku nedostaje ekstremna politika od Bošnjaka Sandžaka kako bi opravdao svoju ekstremnu politiku u Bosni”, naveo je Zukorlić.

Dodik je ranije danas izjavio da je Zukorlić “pomješao prioritete komentarišući da sa pravom hrvatski i bošnjački član Predsjedništva BiH priznaju otcjepljenje Kosova i ne priznaju stavove Srbije o teritorijalnom integritetu”.

Ocjenjujući Zukorlićeve izjave kao “podmukle”, Dodik je, između ostalog, rekao i da Zukorlić “pokušava da kritikuje Srbiju i predsjednika Vučića”, kao i da nastoji da permanentno održava tenzije.

Izvor: Tanjug
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.