Zukorlić: Vlast u Tutinu na ime mrtvog čovjeka godinama u bescijenje rasprodaje opštinsku imovinu

186

Lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, danas je na drugoj redovnoj sjednici Skupštine Srbije, ukazao na navodnu spregu lokalnih vlasti u Tutinu sa jednim od sudija koja, po navodima Zukorlića, traje godinama, a koja je rezultirala prodajom opštinske imovine u bescijenje.

Zukorlić je kazao da je apsurno da ta zloupotreba teče na ime čovjeka koji je preminuo prije više godina.

“Dobio sam potrebnu dokumentaciju koju ću, ako treba, proslijediti Tužilaštvu i drugim nadležnim organima, da prosto ne povjerujete da se nešto tako može dešavati u ovoj zemlji u 21. vijeku. Imamo svojevrsnu spregu političkih vlasti na lokalu i pravosuđa, jedan trio koji je napravljen da ne vjerujete da je neko mogao da se usudi da tako drsko pravi kriminal na relaciji između opštinskih vlasti u Tutinu – personificirano u opštinskom prvobranilaštvu gdje je sin čiji je otac sudija i imate treću tačku – predsjednika mjesne zajednice naselja Dubovo u Tutinu koji je preselio, umro, preminuo prije više godina a koji idalje potpisuje određena akta”, rekao je Zukorlić.

On je istakao da se prodaje zemljišta vrši po niskim cijenama i objasnio mehanizam zloupotrebe koji se sprovodi.

“Vrši se prodaja zemljišta opštinskog, državnog, nemam ovdje sada tačne detalje, pa je sada prvi korak te prodaje predsjednik mjesne zajednice sa kojim se pravi ugovor, on potpisuje ugovor, otuđenje se vrši po veoma niskim cijenama, jer se podrazumijeva da nije pametno kupovati opštinsku ili državnu imovinu skupo, što biste kupovali skupo, to je smisao cijelog kriminala.

Onda se ide dalje. Da bi se to legaliziralo uđe se u određeni spor, tužba dolazi do sudije oca, potrebno je da se ne pojavi ili ne žali opštinski prvobranilac, ako sam precizno formulisao ove relacije, ali je sve to proverljivo, jer ja nisam ovdje dužan biti pravosudno ili sudski precizan, jer govorim politički, ali vrlo jasno. Tamo se ne pojavi opštinski prvobranilac koji bi treba da brani opštinsko zemljište, odnosno zemljište naroda, pa nakon toga sudija otac donosi presudu da je ugovor valjan i otkupljuje se zemljište naroda u bescjenje i to tako teče godinama”, naglasio je lider SPP i nastavio:

“Prema mojim informacijama, najmanje su tri godine otkako je čovjek preminuo, a njegovi su potpisi na ugovorima. Dakle mrtav čovjek potpisuje ugovore u zemlji Srbiji u 21. vijeku i to funkcioniše normalno. Ovdje se ne radi o međustranačkim prepucavanjima i stavovima, ovo su papiri u pitanju. Ja sam te papire vidio. To je proverljivo i naravno onog trenutka kada ovo izađe u javnost siguran sam da će se pokrenuti mehanizam istraživanja tog kriminala.

Ne sumnjam u to, ali ono što je kod mene najtragičnije, nije to da li ćemo mi sada reagirati, siguran sam da hoće, jer nećemo dozvoliti da ne reaguju, ali je problem kako je moguće da se to dešava godinama da je potrebno da narodni poslanik to iznese u Narodnoj Skupštini da bismo mi saznali uopšte o tome nešto, što je strašno, a ustvari kako je moguće da mi imamo u pravosudnom sistemu takvu relaciju koja ne može biti nepoznata policiji, nadležnim službama koje se time bave.

To je ono o čemu ja govorim. Ne možemo imati zdravost sistema ukoliko nam cjelokupni pravosudni, nazovimo, policijski, vaskularni sistem nije zdrav. Dakle, ukoliko su neki kapilari začepljeni, ne možemo reći pa to su neki kapilari tamo u nekom Tutinu, baš nas briga jer tamo je neka SDA na vlasti koja je uzurpirala sve što se moglo uzurpirati, drži vlast preko 20 godina, drži taj narod u svojevrsnoj gasnoj komori. Dakle, da biste psihološku dimenziju razumjeli sama činjenica da građani skoro tri decenije piju prljavu vodu i navodno glasaju za tu vlast”.

Izvor: SANA
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.